Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Ρεβιθοσαλάτα με πορτοκάλι







Και να 'μαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα της νηστείας. Είτε για θρησκευτικούς, είτε για λόγους αποτοξίνωσης λέμε το ψωμί ψωμάκι και το ρεβίθι ρεβιθάκι! Κι επειδή θα τα φάμε τα όσπρια μας αυτή την εβδομάδα και μάλιστα με το παραπάνω, προτείνω να πρωτοτυπήσουμε και να τα φτιάξουμε κάπως διαφορετικά.
Άσε που έτσι μπορεί να πειστεί και κανένας άλλος να τα φάει...λέω εγώ τώρα! 
Τη συνταγή αυτή την πήρα από τη φίλη μου τη Μαρία, η οποία δεν νηστεύει σίγουρα, αλλά κατά καιρούς πειραματίζεται με διάφορα νηστίσιμα υλικά, μεταξύ των οποίων και το ταπεινό ρεβιθάκι. Να την ευχαριστήσω, γιατί εκτός από την αγάπη και την στήριξη που απλόχερα μου δίνει από τότε που την γνώρισα στο αεροπλάνο για το Μπορντό, μου έδωσε κι αυτή τη συνταγή και μ΄έσωσε από τη βαρεμάρα της ρεβιθόσουπας!!!

ΥΓ. Μαρία, έλεος μην μου στείλεις 500 αυτοκόλλητα στο viber!!!






- 1 κούπα ρεβίθια βρασμένα (να κρατάνε λίγο)
- 1 κούπα μανιτάρια σωταρισμένα σε ελάχιστο λάδι 
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε κυβάκια
- χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- ελαιόλαδο
- βαλσαμικό ξύδι
αλάτι/ πιπέρι/ εστραγκόν

Χτυπάμε σε ένα μπολ με αναδευτήρι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα μπαχαρικά, μέχρι να πηχτώσουν λίγο. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες για να δέσει καλά η σαλάτα.




Τρώγεται με άφθονο ψωμί! Καλή όρεξη! Καλό Πάσχα!

Δείτε και το παραμύθι: Η αγαπημένη σαλάτα του Κοντορεβιθούλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου