Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Πατζαροσαλάτα με γιαούρτι, γαλοτύρι και καρύδια



Μια από τις αγαπημένες μου σαλάτες, την έχω φάει σε διάφορες εκδοχές της, με άλλους ξηρούς καρπούς, με διάφορα μυρωδικά, με μπόλικο σκόρδο, με τζίντζερ αλλά τελικά με συνεπήρε το γαλοτύρι!!! Οι ευεργετικές ιδιότητες του πατζαριού είναι τόσο πολλές για μεγάλους και παιδιά, που πρέπει οπωσδήποτε να το εντάξουμε στη διατροφή μας. Εγώ προσωπικά τα λατρεύω σε κάθε τους μορφή αλλά για τους πιο δύσκολους νομίζω αυτή η συνταγούλα θα βοηθήσει.

Υλικά:
5 μέτρια πατζάρια μαζί με τα πιο τρυφερά από τα φύλλα τους
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας γαλοτύρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
Λίγα Καρύδια
Αλάτι/Πιπέρι

Ξεκινάμε με τα πατζαρόφυλλα. Διαλέγουμε τα πιο τρυφερά και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσοχή όμως δεν θέλουν πολύ ώρα. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τους βολβούς, τους οποίους έχουμε πλύνει πολύ καλά,  έχουμε κόψει το κοτσάνι κοντά στη ρίζα, χωρίς να τους ξεφλουδίσουμε όμως. Βράζουμε για περίπου 15- 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε με το χέρι μας (είναι πολύ εύκολο έτσι) και τα κόβουμε κομματάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το γαλοτύρι, το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τους κομμένους βολβούς των πατζαριών κι ανακατεύουμε, ώσπου να έχουμε ένα ροζ μείγμα. Στραγγίζουμε πολύ καλά τα βρασμένα πατζαρόφυλλα και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα. Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τους βολβούς και από πάνω τρίβουμε με τα χέρια μας μια χούφτα καρύδια.




Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου