Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Σουτζουκάκια στο φούρνο με κιμά από κοτόπουλο

    


    Δυστυχώς δεν είναι καθόλου σπάνιες οι περιπτώσεις παιδικής παχυσαρκίας στις μέρες μας. Συνήθως οφείλεται στην αλόγιστή, σχεδόν σε καθημερινή βάση κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων. Γι’ αυτό θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τη συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος, με λευκό από κοτόπουλο ή γαλοπούλα, που
…με την κατάλληλη διεργασία και την προσθήκη μπαχαρικών, μπορεί να είναι νοστιμότατο!! Ιδού λοιπόν μια νοστιμότατη εναλλακτική για σουτζουκάκια με κιμά από στήθος κοτόπουλου, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασικά τηγανητά σουτζουκάκια.

Υλικά:
- 500 γρ κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου (που κόβεται πάντα μπροστά μας)
- 1 αυγό
- 5 μικρές φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- κανέλα, γαρύφαλο, κύμινο, αλάτι και πιπέρι
- λίγο βασιλικό αποξηραμένο
- 4 κούπες ντομάτα κονκασέ
- 1,5 ποτήρι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο




Βάζουμε στο μούλτι της φέτες ψωμιού, με τη μία σκελίδα σκόρδο και τον βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα. Βάζουμε τα τρίμματα σε λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φρυγανιστούν. Σε λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, με όλα τα άλλα υλικά (φρυγανιά, αυγό, 1 κουταλιά λάδι, μπαχαρικά, κρεμμύδι, σκόρδο) και πλάθουμε σε σουτζουκάκια. Τα απλώνουμε σε λαδωμένο με το υπόλοιπο λάδι ταψί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα, με το νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα τα σουτζουκάκια.  Ψήνουμε στους 200 για 40 λεπτά περίπου, αναποδογυρίζοντας από μια φορά τα σουτζουκάκια. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ζεστό νερό κατά το ψήσιμο. Σερβίρουμε με ρυζάκι, μακαρόνια ή πουρέ. 

Δείτε και το παραμύθι: Η προφητεία με τα σουτζουκάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου